Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE)

October 23, 2018 in Новини by Zlatena Fortunova

При срещата с представителите на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) ще имате възможността да разберете по какъв начин работят за развитието на активно гражданско общество, вдъхновяват лидерство и промотират предприемачеството е България. Научете повече за тях тук.
 
Каква е каузата ви?

Каузите, на които сме посветили дейността си са: развитието на активно гражданско общество, вдъхновяване на лидерство и промотиране на предприемачеството е България.

Как работите за постигането й?

Работим за постигането на каузите си чрез различни проекти, сред които:

– ABLE Mentor – програма за индивидуално менторство над ученици от 10ти и 11ти клас.

– ABLE Activator – интензивен курс по предприемачество за студенти и млади професионалисти.

– Leader Talks – ежемесечни отворени събития с утвърдени бизнес лидери.

– Startup Navigator – дигитална карта на предприемачеството в България.

– B.O.S.S. – обучения по предприемачество за безработни и неактивни лица в Югозападния регион в България.

– Централноевропейски стартъп награди – международна инициативна, целяща да отличи най-добрите в стартъп общността в Централна и Източна Европа

Това са само част от инициативите ни. Истината е, че много от членовете ни също развиват смислени проекти за подобряване на средата в България – както бизнес, така и обществената, на които помагаме с всички налични ресурси.

От какво има нужда, за да може повече хора в България да участват активно в подобряването на средата, в която живеем?

От повече непримиримост към нещата от родната действителност, които ни поставят в застой или ни дърпат назад. Нужно е всеки да разпознае за себе си, с решенията на кои от наболелите проблеми най-силно резонира, да възпита потребност за принос към разрешаването им, да въвлече в това и хора от обкръжението си. Способни сме да въздействаме върху близки и приятели, като да ги вдъхновяваме с личен пример да се включат в каузите ни. Хората имат нужда от лидери на промяната, от които да черпят мотивация и които да следват. Разбира се, имат нужда да виждат и резултати, независимо от размера им.

Акцентът на “Кариера с кауза 2018” е балансът между работата и времето за себе си и за другите около нас. Можете ли да споделите успешна практика за това от опита на хората във вашата организация?

Повечето от членовете в нашата организация са работещи хора, заети в различни сектори на икономиката или със собствен бизнес, но продължаващи да даряват от времето си за случване на инициативите ни. Работата по проектите, които развиваме, включва много доброволци, които чувстват приноса си като начин за развият себе си, да бъдат полезни в нещо, в което вярват и се заобграждат с подобни на тях хора.

Какво очаквате от форума “Кариера с кауза” тази година?

Да срещнем хора, които да припознаят каузите ни като такива, в които биха вложили своите умения и свободно време. Очакваме да се запознаем и с други интересни организации, с които да намерим общи полета за колаборация.

Вижте кои ще са и останалите участници във форума тази година ТУК.
Елате да се запознаете на живо на 10 ноември, като се регистрирате предварително ТУК