Инес Субашка

Инес Субашка е персонален треньор, автор на редица книги за здравословен начин на живот и създател на Inspired Fit Strong (IFS) – зала за кондиционни тренировки, където всеки получава възможност да започне там, където е, и да прогресира към едно по-здраво, по-оформено и атлетично тяло. Има зад себе си сериозна кариера на професионален състезател по баскетбол. След края на спортната си кариера се посвещава на това да помага на други хора да постигат целите си и да подобрят живота си.

Инес определя себе си като “нещотърсач, посветил живота си на мисията да открива себе си, да се усъвършенства и живеейки да събира парченцата от пъзела на собствената си същност, така че да даде и да получи от живота колкото се може повече”. (Вижте интервю с Инес за “Кариера с кауза”)

 

Ива Бонева

Ива Бонева е основател и изпълнителен директор на Центъра за приобщаващо образование – българска неправителствена организация, която работи за осигуряване на качествено образование за всички деца. Ива води упражнения на студенти във факултета по педагогика на СУ „Св. Климент Охридски“. Тя е специалист по въпросите на развитието, който работи в областта на приобщаващото образование.

Работила е за Програмата за развитие на ООН, Католическите служби за помощ и като независим консултант. Има значителен опит в научноизследователската дейност, извършването на анализи и провеждането на обучения по организационно управление и социално развитие, основно в областта на лидерството и изграждането на ефективни екипи, приобщаващото образование и специалните образователни потребности.

Вяpвa в личнaтa oтгoвopнocт и в това, че ĸoгaтo имa пpoблeм, нa нeгo тpябвa дa ce тъpcи peшeниe. Както и във филocoфиятa нa пpиoбщaвaнeтo – чe зaeднo e пo-дoбpe. (Вижте интервю с Ива за “Кариера с кауза”)

 

Красимир Георгиев

Красимир Георгиев е ултрамаратонец, специалист по спортно хранене, треньор и приключенец. Живее дълги години във Великобритания, където работи с жертви на насилие. След период на нездравословен начин на живот решава, че иска да промени нещо, открива бягането и започна да участва на маратони. Завършва първия през 2004 г. в Единбург и оттогава е бягал на над 60 маратона и 30 ултрамаратона, включително в джунгли и пустини. Краси е първият българин, завършил успешно най-тежкия ултрамаратон в света – „Badwater“, в Долината на смъртта в Калифорния.

Връща се в България, за да помага и да мотивира хората. През април 2018 г. направи 36-часово, а през септември – 55-часово благотворително бягане в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания.

Мечтае да прекоси Антарктида сам и вярва, че “когато хората, които искат да помагат са повече – ние ще се променим”. (Вижте интервю с Краси за “Кариера с кауза”)

 

Мартин Неделчев

Мартин Неделчев казва за себе си, че още от дете е закърмен с любов към планината и ските. Като студент по география превръща хобито си в професия. Води групи със ски с панти от 14 години, работи като водач на групи в зимната и лятната планина от 1998 г. През 2000 година става Outward bound инструктор и известно време се занимава с корпоративни обучения в различни консултантски и тренинг компании. От 2004 активно се включва в изготвянето на програмата за лавинна безопасност на БАССЕС и оттогава преподава на курсовете, които БАССЕС организира в началото на всеки сезон. От 2010 е доброволен планински спасител към отряд София.

Участвал е в няколко регати и не спира да изпробва различни ветроходни съдове. Напоследък през лятото гони вятъра, скита по моретата и обучава различни хора как да настройват ветрилата. Не успява да се сдържи и превръща и това хоби в професия – преди седем години създава с приятели “Вятър и Вода”, компания която се стреми да популяризира ветроходството в България. През лятото прекарва по няколко месеца в Гърция на ветроходна яхта в търсене на вятър. През зимните месеци се случва да води зимни групи из непознатите дебри на Рила и Пирин в търсене на по-дълбок и по-пръхкав сняг. (Вижте интервю с Мартин за “Кариера с кауза”)

 

Йоана Славова

Йоана Славова е управител на Фондация “Ук” и съосновател на програма “Училищни чудеса”, която изгражда позитивни ролеви модели сред ученици от малки населени места. Йоана започва да се занимава с образование още като студент по икономика, когато започва активно да доброволства и да отделя времето си за създаването и организирането на инициативи, насочени към гимназисти, сред които е проектът ABLE Mentor.

Професионалният опит на Йоана в сферата на образованието започва, когато тя постъпва на работа в ОУ „Васил Левски”, с. Орешене. Там тя преподава английски и френски език като част от програмата на „Заедно в час”. Тогава се заражда идеята за проекта „Училищни чудеса”: инициатива, която цели да развие лидерските умения на ученици от малки населени места. Йоана и още 5 нейни съмишленици вече 5 години работят за тази кауза, а през 2016 г. основават фондация “Ук”, чиято основна дейност е реализирането на програма “Училищни чудеса”. От няколко месеца Йоана е част от екипа на образователен сайт “Уча.се”, където ежедневно допринася за каузата за по-качествено образование и продължава да обогатява своя опит. (Вижте интервю с Йоана за “Кариера с кауза”)

 

Биляна Савова

Биляна Савова е основател на фондация „МС – Мога Сам“ – организация, чиято мисия е да работи и да помага на хора, диагностицирани с множествена склероза и други заболявания, и техните близки. Биляна е също арт директор на списание EVA и собственик и креативен директор на PLAN2B Creative Studio.

Когато преди повече от десет години Биляна чува диагнозата множествена склероза, започва да чете за нея и разбира, че при различните хора нещата се случват различно и взима решението сама да носи отговорност за здравословното си състояние. Започва бавно да се променя отвътре и да променя средата около себе си. Да изхвърля всичко по пътя си в буквалния и преносния смисъл. Да подреждам живота си. Днес казва, че това е било най-доброто, което е можело да направи за себе си в онзи момент, и смята, че точно това е спасило живота й. (Вижте интервю с Биляна за “Кариера с кауза”)

 

Илияна Стоилова

Илияна Стоилова е съосновател на сърф училище “Акаша” и дизайнер в ателие “Трион”. Завършва “Интериор и дизайн на мебели” и от дете расте в близост до природата, която я спечелва и прави неин пазител. Илияна е бивш национален състезател и шампион за жени по уиндсърф клас funboard. Качва се на сърф още на 6-годишна възраст, а години по-късно започва да тренира състезателно. Многократен държавен шампион при жените.

През септември 2018 г. Илияна участва в WIND2WIN Challenge – първото морско предизвикателство с уиндсърф в България. Тя измина разстоянието между с. Дуранкулак и с. Резово, което се равнява на 300 км по крива линия. Каузата на предизвикателството е да привлече вниманието на обществеността върху проблема със замърсяването с пластмаса на водите в Черно море.

 

Рада Наследникова

Рада Наследникова е клиничен психолог и психотерапевт. Член на Българско психоаналитично общество. Има опит в работата с хора със зависимости, както и с жени, преживели насилие. Участва в различни форуми и инициативи, свързани с работата с уязвими групи и човешки права.

 

Ивайло Илиев

Ивайло Илиев е част от екипа на Forteam, които предлагат консултантски услуги за оценка и подобряване на организационната ефективност. Има над 10 години опит в провеждането на програми за развитие на меките умения и програми за организационно развитие и промяна. Участвал е като консултант в множество проекти за развитие на уменията, изграждане на екипи, институционализиране на промяната след сливане или придобиване.

Ивайло има експертиза по темите лична ефективност и управление на времето, организационно развитие и промяна, лидерство и креативно и критично мислене. (Вижте интервю с Ивайло за “Кариера с кауза”)

 

МОДЕРАТОРИ

Паулина Георгиева

Паулина Георгиева е Ловец на глави – това прави отдавна в своята HR компания TAURUS Consultants. Да си хедхънтър означава да познаваш професионалисти от различни бизнеси, както и невидимите нишки на трудовия пазар. Да си психолог и дипломат. За да си хедхънтър, не е нужно да имаш кон, но Поли има Април Първи. Отскоро Поли срещна професията и конете в международната трейнинг програма за лидерство и изграждане на екипи HorseDream®, която провежда заедно с конна база „Спарата”. Темата за Burnout я вълнува от 2013 г, когато създаде програмата за работно благосъстояние Equilibrium.

 

 

Методи Терзиев

Методи Терзиев е оперативен директор на първото coworking пространство у нас – betahaus Sofia, и основател на каузата “Отвъд Спорта“, която цели да възроди културата за свободно спортуване в кварталните и училищни игрища. Завършва образованието си в Швейцария, където има опит като доброволец в студентската организация AIESEC, а след завръщането си в България подпомага дейността на сдружение “Тук-Там” и е отговарял за институционалните партньорства на фондация “Заедно в час”.

Александър Хинков

Александър Хинков е съосновател и отговорен за развитието на позитивната медия на България Uspelite.bg. Занимава се журналистика, дигитални комуникации и социално предприемачество. Вярва, че максималната продуктивност е тясно зависима от спорта и почивката. Зареждат го първичността на природата и хорските усмивки.
Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency