Сдружение за доброволчески труд Си Ви Ес – България

October 24, 2018 in Новини by Zlatena Fortunova

При срещата с представителите на Си Ви Ес – България ще разберете какви са актуалните инициативи и проекти на сдружението. Повече за Си Ви Ес – България може да прочетете тук.

Каква е каузата ви?

Нашата кауза е да популяризираме доброволчеството в България. Вярваме, че всеки може да намери своя доброволчески кръг и да влезе смело в него! А кръгът, символ на безкрайността, разгръща милиони възможности пред всеки да участва активно в претворяването на света в едно по-добро място за всички нас!

Как работите за постигането й?

Предоставяме възможности на хора от всички възрасти да участват в доброволчески проекти в България и чужбина и като предлагаме добри практики за управление на доброволчески проекти в различни сфери: работа с бежанци и тяхната интеграция, проекти, свързани с човешки права, овластяване на различни групи, образование и култура, фестивали, опазване на околната среда, и др. Заедно с партньорски организации в страната и чужбина сбъдваме обучения, доброволчески лагери, младежки обмени и други проекти. Работим краткосрочно и дългсрочно и подкрепяме всички наши доброволци, които идват с кауза, принадлежаща на ценностите на сдружението.

От какво има нужда, за да може повече хора в България да участват активно в подобряването на средата, в която живеем?

Доброволчеството е достъпно повече от всякога и е за всеки, независимо от възраст, пол, етническа принадлежност, социална група и т.н. Важно е да преодолеем страха и предразсъдъците си, да повярваме че нещата се случват когато направим крачка към тях!

Акцентът на “Кариера с кауза 2018” е балансът между работата и времето за себе си и за другите около нас. Можете ли да споделите успешна практика за това от опита на хората във вашата организация?

Нашият екип от доброволци са основно учащи и работещи хора. Те споделят, че включването им в доброволчески инициативи в страната и в чужбина е дъх на свобода, възможност да срещнат нови хора, да се почувстват значими, да откриват нови неща, да намерят баланс, да се забавляват, да направят нещо за себе си извън ежедневната рутина.

Какво очаквате от форума “Кариера с кауза” тази година?

Надяваме се да срещнем много хора, които да получат информация за възможностите, които предлагаме. Всяка година форумът представлява за нас и възможност за контакт с други организации и възможност за съвместна работа.

Вижте кои ще са и останалите участници във форума тази година ТУК.
Елате да се запознаете на живо на 10 ноември, като се регистрирате предварително ТУК