Сдружение “Младеж за разбирателство-България”: Вярваме, че можем да създадем един мирен свят като възпитаваме активни граждани

October 23, 2018 in Новини by Zlatena Fortunova

При срещата с представителите на Сдружение “Младеж за разбирателство-България” ще имате възможността да разберете какво представлява международната организация за културен ученически обмен Youth For Understanding (YFU) както и какви са актуалните възможности за ученически обмен, които сдружението предлага. Повече за тях научете тук.

Каква е каузата ви?

YFU поощрява световното разбирателство, развива интеркултурното общуване, дава възможност на младежи и семейства от всички краища на света да обменят опит, традиции, ценности, преживявания. YFU цели да спомогне във възпитаването на активни и отговорни граждани.

Как работите за постигането й?

Посредством програмите за междукултурен ученически обмен, които разгръщат пред младите хора шанс да видят света отблизо, да опознаят други култури и да постигнат личностно развитие и себепознание. Проектът ни “Coloured Glasses” дава възможност на ученици на различна възраст да се запознаят с предимствата и предизвикателствата междукултурно общуване и толерантността и да развият своите глобални граждански компетенции.

От какво има нужда, за да може повече хора в България да участват активно в подобряването на средата, в която живеем?

От проактивност, инициатива, отговорност, вдъхновение и вяра в доброто.

Акцентът на “Кариера с кауза 2018” е балансът между работата и времето за себе си и за другите около нас. Можете ли да споделите успешна практика за това от опита на хората във вашата организация?

Почти не използваме асансьора! Всеки ден изкачваме поне по веднъж 100-те стълби до петия етаж. Промотираме и “световния ден без асансьори” през месец април. Националният директор Ирис неизменно идва на работа с колело.

Какво очаквате от форума “Кариера с кауза” тази година?

1Да се срещнем с партньори от различни сектори на НПО и да попием идеи за достъпни и лесни за реализиране начини за увеличаване на физическата ни активност и здравословния начин на живот на работното място.

Вижте кои ще са и останалите участници във форума тази година ТУК.
Елате да се запознаете на живо на 10 ноември, като се регистрирате предварително ТУК