Сдружение YOUTHub: Вярваме в това, че младите хора трябва да бъдат подкрепяни в техните начинания и пътя на израстването им

October 24, 2018 in Новини by Zlatena Fortunova

При срещата с представителите на Сдружение YOUTHub ще имате възможността да разберете какво представлява младежка онлайн платформа www.youthub.bg. Повече за самото сдружение прочетете тук.

Каква е каузата ви?

Да подпомагаме младежите в България да се развиват личностно и професионално като им предоставяме актуална информация за разнообразни възможности и провеждаме обучения за изграждане на меки умения. Също така да подпомагаме неправителствения сектор да повишава капацитета си в области като комуникация и дигитален маркетинг, обучителни умения и фасилитиране и др.

Как работите за постигането й?

Поддържаме младежката онлайн платформа youthub.bg, където публикуваме актуални възможности за развитие като младежки обмени и обучения, доброволчески проекти, стажове, стипендиантски програми, събития и други. Участваме в партнЬорство с различни организации от Европа по проекти в рамките на програма Еразъм+ и изпращаме за участие в тях младежи и младежки работници за повишаване на техните умения.

От какво има нужда, за да може повече хора в България да участват активно в подобряването на средата, в която живеем?

Повече проактивност и инициативност, както и вяра, че дори и най-малките стъпки са от значение. Не бива човек да чака някой друг да го мотивира да участва активно в подобряване на средата около него. Всеки сам трябва да намери своята подбуда и да се включи по начин, който е достъпен или интересен за него. Това не е процес, който ще настъпи по задължение, а е въпрос на воля и желание.

Акцентът на “Кариера с кауза 2018” е балансът между работата и времето за себе си и за другите около нас. Можете ли да споделите успешна практика за това от опита на хората във вашата организация?

Ние от YOUTHub вярваме, че баланса между работата и времето за себе си и за другите около нас, води до лични и професионални успехи. За това и всички, които са част от организацията ни, работят дистанционно в удобно за тях време. Това им позволява да съчетават ангажиментите си към себе си и собствените си нужди, семейството и приятелите, училището/университета, заедно с работата при нас. От своя страна това повлиява положително на тяхната мотивация, ангажираност и работни резултати.

Какво очаквате от форума “Кариера с кауза” тази година?

Да се срещнем както с хора, които искат да научат повече за това какво и как се случва в неправителствения сектор, така и с такива, които за първи път се срещат с него. В този случай, събитието ще е чудесна възможност да “разбием” малко митове и легенди кой стои зад НПOтата в България и как работим.

Вижте кои ще са и останалите участници във форума тази година ТУК.
Елате да се запознаете на живо на 10 ноември, като се регистрирате предварително ТУК