Фондация “Заедно в час“: Ние работим за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България

October 25, 2018 in Новини by Zlatena Fortunova

При срещата с представител на Фондация “Заедно в час” ще разберете как бихте могли да допренесете за промяната на образованието в България. Повече за тях научете тук.

Каква е каузата ви?

Ние работим за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на семейството му.

Как работите за постигането й?
Откриваме, обучаваме и развиваме способни и мотивирани професионалисти, които работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България. В рамките на двугодишната ни програма за професионално и лидерско развитие те получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата страна. Мнозинството от възпитаниците на програмата остават активно ангажирани в сферата на образованието, като се развиват приоритетно в четири кариерни пътеки, които са ключови за нейното подобряване: училищно лидерство и ефективно преподаване, социално предприемачество, публични политики и развитие на местните общности.
Организацията изгражда силна общност от настоящи учители, възпитаници и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне наистина и дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко българско дете.

От какво има нужда, за да може повече хора в България да участват активно в подобряването на средата, в която живеем?

В “Заедно в час“ вярваме, че именно качественото образование е ключът към изграждането на здраво и активно общество и работеща икономика.

Акцентът на “Кариера с кауза 2018” е балансът между работата и времето за себе си и за другите около нас. Можете ли да споделите успешна практика за това от опита на хората във вашата организация?

Постигането на този баланс е голямо предизвикателство за голяма част от неправителствените организации, тъй като дейностите често излизат извън рамките на стандартния работен ден. Затова, наред с различни вътрешни инициативи, като например обучения за ефективно планиране и изпълняване на заложените цели, ние ценим и уважаваме личното време на всеки член на екипа ни.

Какво очаквате от форума “Кариера с кауза” тази година?

Очакваме да се срещнем с много нови съмишленици и потенциални бъдещи участници на програмата, както и да доразвием настоящите партньорства.

Вижте кои ще са и останалите участници във форума тази година ТУК.
Елате да се запознаете на живо на 10 ноември, като се регистрирате предварително ТУК