CSR Bulgaria: Ние вярваме, че всеки бизнес може да намери своята кауза и да допринесе в различна сфера от обществения живот

November 9, 2018 in Новини by Zlatena Fortunova

При срещата си с представителите на CSR Bulgaria ще може да се информирате какви отворени позиции предлагат и как бихте могли да се включите в дейността им. Повече за тях прочетете тук.

Каква е каузата ви?

Ние работим за да спомогнем за изграждането на една стабилна социално отговорна бизнес среда в България. Ние се стремим към създадаване на трайна връзка между нуждите и ресурсите на обществото и бизнеса, като доставяме ползи и за двете страни.

Как работите за постигането й?

Разпространяваме информация и знания за КСО и Устойчиво развитие и активно свързваме бизнеса, социалния сектор и медийния, като помагаме за баланса, разбирането и кооперирането между всички тях.

От какво има нужда, за да може повече хора в България да участват активно в подобряването на средата, в която живеем?

Има нужда от повече хора, които разбират смисъла и ползата от корпоративната отговорност, както за природата и обществото така и за конкретната компания, която инвестира. Познавайки инструментите и ползите малко по малко отговорните компании несъзнателно ще създадат по-добра среда базирана на ценности и отговорност.

Акцентът на “Кариера с кауза 2018” е балансът между работата и времето за себе си и за другите около нас. Можете ли да споделите успешна практика за това от опита на хората във вашата организация?

Баланса при всеки човек се гради изцяло върху личните му цели, интереси и ценностни характеристики. Поставянето и възприемането на различието между работа (която не е за мен) и останалото време (което е за мен), е първата грешка, която пречи на личния баланс. Когато човек работи, нещо което му дава смисъл, харесва, в което се развива и което го допълва, което е ценно, което помага на другите – тогава няма как да има проблеми с баланса.

Какво очаквате от форума “Кариера с кауза” тази година?

Да срещнем интересни хора, с които заедно да постигнем още повече цели и да достигнем до по-голяма аудитория, която да заразим с ентусиазъм и позитивно виждане за нещата.

Вижте кои ще са и останалите участници във форума тази година ТУК.
Елате да се запознаете на живо на 10 ноември, като се регистрирате предварително ТУК