Help a Paw: мобилно приложение за подаване на сигнали за бездомни животни в нужда

October 26, 2018 in Новини by Zlatena Fortunova

При срещата с представителите на Help a Paw, освен че ще научите как да използвате мобилно приложение, за да помогнете на бездомно животно в нужда, ще разберете и как бихте могли да се включите в инициативата им. Повече за тях прочетете тук.

Каква е каузата ви?

Целта на мобилното приложение Help a Paw е да се осигури по-надежден и бърз начин за информиране за спешни случаи сред бездомните животни и съответно да помогнем за спасяването на повече животи. Естествено, в един идеален свят не би имало нужда от Help a Paw. За съжаление обаче реалността е друга и съответно работим върху това да увеличим шансовете за оцеляване на нуждаещите се от помощ животинки.

Как работите за постигането й?
Чрез приложението могат да се подават сигнали за бездомни животни, които се нуждаят от помощ. В резултат на това всички доброволци, инасталирали приложението и намиращи се наблизо, получават известие и по възможност се отзовават. Към момента Help a Paw има над 1000 потребителя и се ползва активно от някои от големите защитни организации. Всичко това ни вдъхва вяра, че има смисъл от начинанието ни!

От какво има нужда, за да може повече хора в България да участват активно в подобряването на средата, в която живеем?

За съжаление голяма част от българското население е силно обезверена, апатична и пасивна. За да променим тези негативни тенденции е важно да популяризираме добрите примери и резултатите, които могат да бъдат постигнати с достатъчно постоянство и критична мисъл.

Акцентът на “Кариера с кауза 2018” е балансът между работата и времето за себе си и за другите около нас. Можете ли да споделите успешна практика за това от опита на хората във вашата организация?

Западната корпоративна култура често промотира модела, в които „успелите” работят неспирно. Както знаем обаче, този модел не е устойчив и е важно съзнателно и регулярно да отделяме време за себе, в което не мислим за работа. Спортът, разходките сред природата, креативните хобита и времето прекарано с приятели и семейство са едни от най-добрите начини да се възстановим от натрупаната работна умора.

За екипът ни Help a Paw e извънработно занимание, така че с чиста съвест можем да добавим и доброволчеството към този списък. Когато човек отделя време и енергия за кауза, в която вярва, това се отразява положително на психологическото му състояние и носи удовлетворение, което се пренася и в други аспекти на живота.

Какво очаквате от форума “Кариера с кауза” тази година?

Надяваме се да открием хора със сходни ценности и идеали, заедно с които да осъществим амбициозните идеи, които имаме!

Тъй като екипът ни е малък, и както споменахме работим по проекта в свободното си време, търсим ентусиазирани доброволци, които са готови да дарят част от времето и енергията си в името на каузата да има по-малко страдащи животни по света. За момента имаме нужда най-вече от Мобилни и Уеб програмисти, както и желаещи да тестват новите версии на приложението през мобилните си телефони.

Вижте кои ще са и останалите участници във форума тази година ТУК.
Елате да се запознаете на живо на 10 ноември, като се регистрирате предварително ТУК