NutriGen: Нашата мисия е да съдействаме за по-доброто качество на живот на хората в България

November 9, 2018 in Новини by Zlatena Fortunova

NutriGen са първият изложител на форум “Кариера с Кауза”, който е от корпоративния сектор. При срещата с техни представители ще се разберете какво представлява персонализирана медицина, какъв тип генетични изследвания използват и какви отворени позиции предлагат. Повече за тях прочетете тук.

Каква е каузата ви?
  • Нашата кауза е да съдействаме за по-доброто качество на живот на хората в България, като им дадем достъп до работещи инструменти в сферата на персонализираната медицина.
  • Да помогнем на клиентите си да взимат информирани решения относно своето здравословно състояние, диетичен план, спортна активност и начин на живот, като се запознаят с генетичния си потенциал и възможните генетично заложени здравни рискове.
  •  Да подкрепим превенцията и лечението на част от най-широко разпространените социално значими заболявания, свързани с начина на живот.
  • Да развием мрежа от квалифицирани специалисти, обучени да работят с иновативни и работещи инструменти в сферата на ДНК изследванията.

Прилагате ли политики за корпоративна социална отговорност?Служителите на компанията биват насърчавани да присъстват на събития подкрепящи каузи за социално значими заболявания като рак на гърдата, сърдечносъдови заболявания, диабет и други. По този начин, те развиват контактите на компанията в различни здравни сфери, набират нови партньори и най-вече уголемяват познанията си на теми, свързани с здравето. Те посещават и различни спортни събития, където презентират компанията, но също така и се грижат за активното си физическо състояние.

Какви служители търсите и какви са основните ви критерии за избор на служител?

Основните критерии за служителите на NutriGen са целеустременост, позитивизъм и мотивация към един по-добър живот в България. Портфолиото от генетични изследвания на компанията е насочено към превенция на заболявания и по-добро физическо представяне, съответно служителите трябва да вярват във възможността това да бъде постигнато чрез услугите, които компанията предлага. Те, също така, трябва да са и доста настоятелни, защото темата ‘превенция’ в България не е добре приета и масово българите се грижат за здравето си след настъпването на дадено заболяване и трябва точно този манталитет да бъде променен.

Акцентът на “Кариера с кауза 2018” е балансът между работата и времето за себе си и за другите около нас. Можете ли да споделите успешна практика за това от опита на хората във вашата организация?

Балансът между различните преоритети на човек е изключително важен, за да може да бъде той отдаден на всяка своя лична кауза. Ние, от NutriGen, много добре разбираме това и насърчаваме служителите си да се чувстват оценени и обгрижвани чрез различни методи и практики през цялата година. Служителите разполагат изцяло  личното си време и сами решават как да го прекарат, така че работата да им доставя удоволствие и съответно да допринасят за развитието на компанията.

От какво има нужда, за да може повече хора в България да участват активно в подобряването на средата, в която живеем?

По- добро образование и семейни ценности, които да подтикват хората да се грижат както за себе си, така и за околната среда.

Кои са основните причини за участието ви във форума? Какво очаквате от форума “Кариера с кауза”?

Да срещнем потенциални служители и да се запознаем с техните критерии за работа.

Да срещнем други компании, със сходни до нашите каузи и да обменим опит с тях.

Да разпространим важността на темата превения и услугите, които NutriGen предлага

NutriGen e първата българска компания, която предлага индивидуални решения в сферата на нутригеномиката и нутригенетиката, разработени на базата на уникалния ДНК профил на всеки човек. Ние използваме набор от генетични изследвания, съобразени с най-актуалните тенденции в контекста на персонализираната медицина. Те представляват иновативен и доказано работещ метод за изследване, подкрепен от науката и доказал ефективността си в сферата на здравеопазването.

Вижте кои ще са и останалите участници във форума тази година ТУК.
Елате да се запознаете на живо на 10 ноември, като се регистрирате предварително ТУК