1 Процент Промяна: Сдружение за хора, които искат да правят добрини в България

November 7, 2018 in Новини by Zlatena Fortunova

При срещата си с представителите на “1 Процент Промяна” ще разберете как са решили да допринесат за дълготрайна и осезаема промяна в обществото. Повече за тях прочетете тук.

Каква е каузата ви?

Да превърнем личната инициатива и отговорност, грижата и емпатията в основополагащи ценности на обществото, в което живеем.

Как работите за постигането й?

Като обединяваме хората в България чрез прозрачен и вдъхновяващ модел за подкрепа на разнообразни каузи всеки месец.

От какво има нужда, за да може повече хора в България да участват активно в подобряването на средата, в която живеем?

От разбиране за изражението на проблемите в рамките на лична общност и ежедневие на всеки човек. От предизвикването на човешка съпричастност и емпатия. От лесен достъп до онези малки, ежедневни неща, които всеки може да направи.

Промяната започва вътре в нас и расте чрез ангажиране на хората, които са ни най-близки. И разбира се, в основата стои постоянството. Случват се онези неща, за които полагаме усилие всеки ден.

Акцентът на “Кариера с кауза 2018” е балансът между работата и времето за себе си и за другите около нас. Можете ли да споделите успешна практика за това от опита на хората във вашата организация?

Струва ми се, че трудно може да се говори за толкова видимо разделение между време за себе си и време за другите. Те на практика се подхранват взаимно. Всеки има нужда от време за себе си, за да създаде енергията необходима, за да се погрижи и за другите. От друга страна, грижата за другите дава едно чувство на удовлетвореност, което много малко други неща могат да донесат. Лично за мен времето отделено за 1 Процент Промяна е осъзната благодарност за това, което имам в живота си и израз на желанието ми да подобря качеството на живот и на другите.

Може би това, което най-добре работи в нашата организация е възможността всеки да съобрази ангажиментите си като доброволец в сдружението спрямо всички други лични приоритети. Имали сме случаи, в които хора от екипа излизат от оперативна работа в по-ангажиран за тях период. Ако има адекватна комуникация в екипа нещата се нареждат и работата продължава без сътресения.

Какво очаквате от форума “Кариера с кауза” тази година?

1 Процент Промяна е пред много голяма крачка в развитието си. Вече сме на 3 години с над 30 реализирани каузи и имаме желание да добавим към екипа си от организатори-доброволци човек, който да работи на пълен работен ден. Това е и основната причина да посетим форума. За да се срещнем с хора, които обмислят работа в организация като нашата.

От друга страна, се вълнуваме от възможността да се срещенем с толкова организации, които могат да бъдат наши партньори в бъдеще. Наистина нямаме търпение да се запознаем с всички!

Вижте кои ще са и останалите участници във форума тази година ТУК.
Елате да се запознаете на живо на 10 ноември, като се регистрирате предварително ТУК