Международна фондация за развитието на Уай-пиър: Част от глобалната младежка мрежа Y-PEER на организации и младежки активисти в 52 страни на 3 континента

November 9, 2018 in Новини by Zlatena Fortunova

При срещата си с представителите на международната младежка мрежа Y-PEER ще имате възможността да научите какви са актуалните им инициативи и как да се включите в тях. Повече за тях прочетете тук.

Каква е каузата ви?

Сексуално и репродуктивно здраве и права на младите хора.

Как работите за постигането й?

Подкрепяме международната младежка мрежа Y-PEER, активна в 52 държави по света, която се стреми да работи активно в сферата на застъпничеството за сексуалното и репродуктивно здраве и права на младите хора, както и за предоставянето на информация и услуги в тази сфера.

От какво има нужда, за да може повече хора в България да участват активно в подобряването на средата, в която живеем?

Повече възможности за финансиране на работата на неправителствения сектор, постигане на устойчивост, сътрудничество между НПО в България, активна работа с училища и други партньори, реформи в образователната система.

Акцентът на “Кариера с кауза 2018” е балансът между работата и времето за себе си и за другите около нас. Можете ли да споделите успешна практика за това от опита на хората във вашата организация?

Често работата ни се преплита със свободното време, тъй като правим неща, които са ни интересни, и в които вярваме. Въпреки че нямаме ясно обособена граница обаче, винаги намираме време да се забавляваме и да си почиваме, като много често сме заедно – целият екип на фондацията, който включва млади стажанти и доброволци от различни държави – може би това е един от ключовите елементи за нас – да правим неща заедно с младежи, които винаги са част от екипа, активни са, дават идеи, и така атмосферата в офиса и извън него винаги е свежа и младежка.

Какво очаквате от форума “Кариера с кауза” тази година?

Контакти с други неправителствени организации и интересни и ползотворни разговори с колеги и млади хора.

Вижте кои ще са и останалите участници във форума тази година ТУК.
Елате да се запознаете на живо на 10 ноември, като се регистрирате предварително ТУК