Екологично сдружение “За Земята”: Работим за създаване на природосъобразен и равнопоставен живот, който изключва експлоатацията на хората и природата.

November 1, 2018 in Новини by Zlatena Fortunova

Представителите на Екологично сдружение “За Земята” ще могат да ви разкажат повече за настоящите им проекти, както и как бихте могли да се включите. Повече за тях прочетете тук.

Каква е каузата ви?

Чиста околна среда.

Как работите за постигането й?
  • Събираме и разпространяваме информация, свързана с проблемите на околната среда и техните решения;
  • Съдействаме за формиране на природозащитна култура и повишаване общественото съзнание относно застрашеното състояние на живота на планетата;
  • Организираме директни акции и кампании за защита и възстановяване на околната среда.

От какво има нужда, за да може повече хора в България да участват активно в подобряването на средата, в която живеем?

От образование в тази посока; повече медийно пространство, силно изявена гражданска позиция на всеки от нас и работещи институции.

Акцентът на “Кариера с кауза 2018” е балансът между работата и времето за себе си и за другите около нас. Можете ли да споделите успешна практика за това от опита на хората във вашата организация?

Всяка година, вече 20, организираме високопланински почиствания с доброволци – качваме се в планината за една седмица, с много хора на всякаква възраст и от различни населени места и сваляме тонове отпадъци. От една страна сме на чист въздух, сред красива природа и далече от динамиката на града, а от друга помагаме за почистването на най-защитените територии в планините.

Какво очаквате от форума “Кариера с кауза” тази година?

Нови запознанства с активни хора, които биха участвали в наши инициативи.

Вижте кои ще са и останалите участници във форума тази година ТУК.
Елате да се запознаете на живо на 10 ноември, като се регистрирате предварително ТУК